Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Μαστίζουν το AIDS και η ελονοσία στη χώρα μας


Οι άγριες περικοπές τον προϋπολογισμό των υπηρεσιών υγείας στην χώρα μας, οδηγούν σε απότομη αύξηση του ιού HIV / AIDS και της ελονοσίας, υποστηρίζουν κορυφαίοι διεθνολόγοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “Γκάρντιαν“.

Το ποσοστό κρουσμάτων HIV / AIDS στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας αυξήθηκε κατά 1.250%, κατά τους πρώτους 10 μήνες του 2011 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, εξηγεί η κ. Ρεβέκκα Παπαδόπουλου εκπρόσωπος των "Γιατρών Χωρίς Σύνορα" στην Ελλάδα, ενώ η ελονοσία ξαναζωντανεύει, για πρώτη φορά, μετά την οριστική της λήξη το 1970.



Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα τόνισαν ότι η έκτακτη αύξηση του HIV / AIDS μεταξύ των χρηστών οφείλεται στην αναστολή ή στην ακύρωση των δωρεάν προγραμμάτων ανταλλαγής βελονών.

"Βλέπουμε επίσης τη αύξηση της μετάδοσης του ιού HIV / AIDS μεταξύ μητέρας και παιδιού, για πρώτη φορά στην Ελλάδα", δήλωσε η κ. Παπαδόπουλου και συμπλήρωσε: "αυτό είναι κάτι που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Αφρική και όχι στην Ευρώπη".

Πηγή: Τhe Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου